Експорт IT стане ключовим джерелом надходження валюти в Україну - Тігіпко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт IT стане ключовим джерелом надходження валюти в Україну - Тігіпко

Казна та Політика
4743
Через кілька років експорт IT стане одним з ключових джерел надходження валюти в Україну. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав народний депутат України Сергій Тігіпко.
С.Тігіпко зазначив, що IT-сфера є однією з найбільш перспективних галузей української економіки.
“За перше півріччя цього року, за даними Державної служби статистики, Україна збільшила експорт комп’ютерних послуг на 44% (до 417,5 млн доларів). Ще кілька років, і IT-експорт стане одним з ключових джерел надходження валюти в Україну. Важко сказати, чи є сьогодні більш перспективна професія для української молоді, ніж розробка програмного забезпечення”, – написав С.Тігіпко.
Нагадаємо, за даними експертів, 90% національного експорту програмного забезпечення та IT-послуг у світі припадає на підприємства, розташовані в технопарках.
Зараз народний депутат України Валерій Омельченко зареєстрував у ВР законопроект про реалізацію національного проекту “Технополіс”, який передбачає створення інфраструктури інноваційного розвитку та високих технологій.
“Метою законопроекту є створення умов для прискореного розвитку інтелектуально ємного бізнесу в межах складових національного проекту “Технополіс” в Україні, залучення прямих іноземних інвестицій, впровадження новітніх технологій та кращого світового досвіду. Ми сподіваємося, що цей закон сприятиме залученню іноземних інвесторів і тих компаній, які не виробляють свій програмний продукт в Україні. У цьому законопроекті визначено пріоритетні регіони – це Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса та Львів, тому майже вся країна буде охоплена проектом. Ми розраховуємо, що в першому читанні цей законопроект буде прийнятий найближчим часом”, – сказав Валерій Омельченко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас