Росія продовжує блокувати українські товари - не дивлячися на заяви Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія продовжує блокувати українські товари - не дивлячися на заяви Кабміну

Казна та Політика
1667
Бєлгородська митниця на російсько-українському кордоні «працює в колишньому режимі із застосуванням додаткових процедур контролю щодо українських товарів».
«Вказівок про скасування режиму поки не надходило», – повідомив начальник митниці генерал-майор митної служби Анатолій Ушаков.
За його словами, в рамках митного кодексу РФ введені додаткові процедури контролю, щоб виключити можливі ризики. До них, зокрема, належить можливість «невідповідності вантажів, які знаходяться в автомобілі або в вагонах, пред’явленими документами».
Митники перевіряють вагу пред’явленого до перетину кордону товару. «На жаль, – зазначив Ушаков, – бувають випадки, коли замість заявлених 20 тонн машини перевозять на кілька тонн більше».
Більш жорсткий контроль і поза пунктами перетину кордону. «Кілька днів тому співробітники митниці та прикордонники затримали близько 100 тюків з товарами з Туреччини, які намагалися переправити на російську сторону», – повідомив генерал.
Посилення системи управління ризиками на російському кордоні «трохи пригальмувало вантажопотік через кордон». У результаті вжитих заходів щодня кордон перетинають вдвічі менше машин – за минулу добу пройшло 66. «Можливо, власники вантажу стали менше ризикувати, або через можливе перезваження вантажу, або з інших причин», – вважає Ушаков.
Зняття додаткових процедур не призведе до повного скасування контролю, така робота «буде продовжуватися, але товари українських підприємств будуть перетинати російську митницю в штатному режимі», додав він. Для врегулювання і недопущення проблемних ситуацій буде активізований обмін інформацією між митними органами двох країн, вироблені спільні підходи, особливо в тих випадках, коли зачіпаються інтереси українських і російських компаній.
Нагадаємо, у вівторок, 20 серпня, Міністерство доходів і зборів України заявило про досягнення домовленості з Федеральною митною службою Росії про те, що додаткові процедури митного контролю по відношенню до українських товарів не застосовуються, товари українських підприємств перетинають російську митницю в штатному режимі.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас