Яценюк: що у нас спільного з Росією - окрім Голодомору, Сталіна і НКВС? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: що у нас спільного з Росією - окрім Голодомору, Сталіна і НКВС?

Казна та Політика
4836
«У нас немає іншого шляху. Наша сім’я – Європейський союз. Наше майбутнє – це майбутнє у великій європейській сім’ї», – заявив голова Політради ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк на відкритті X Всесвітнього Конгресу Українців.
Як передає прес-служба ВО «Батьківщина», Яценюк підкреслив, що зараз Україна знаходиться перед «історичним моментом вибору»: «Це не просто підпис під Угодою про асоціацію. Це не просто ще один папірець, який підпише Україна. Це історичний вибір країни – куди ми йдемо? Що для України вільна нова сім’я – це Європа чи новий Радянський союз, який намагаються побудувати?».
За його словами, на півночі з’явилися «нові архітектори Берлінської стіни»: «Берлінська стіна впала, але зараз вони думають її перенести – на кордони України і Європейського союзу. Замість того, щоб тягнутися до тих, хто краще, вони хочуть відгородитися від них».
Він зазначив, що Росія «часто розповідає про наше спільне минуле»: «А що у нас було в минулому, крім Голодомору, Сталіна, НКВД, крім розстріляних священиків, спалених церков, знищеного генетичного коду української нації?»: «У нас ще, правда, була одна перемога – наша спільна перемога у Другій світовій війні. Але навіть це діючий президент Росії ставить під сумнів і каже, що Росія перемогла б фашизм у Другій світовій війні без України. Цього ніколи не відбулося б. Україна є державою-переможницею і державою-засновником ООН. Ми – гідна і сильна європейська держава. І ми звільнили світ від фашизму».
За словами голови Політради «Батьківщини», в України немає ще 350 років, щоб очікувати правильного шляху для розвитку країни: «Угода має бути підписана. Україна повинна стати членом Європейського союзу, а український народ повинен стати зразковим народом Європи. Наша країна буде кращою в Європі, і ми, молоде покоління українських політиків, беремо відповідальність за це на себе», – підкреслив Яценюк.
Як повідомлялося, вчора у Львові відбулося урочисте відкриття Х Всесвітнього Конгресу Українців.
Світовий Конгрес Українців є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 млн українців.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас