МС може вийти із зони вільної торгівлі з Україною у разі підписання Києвом асоціацію з ЄС - радник Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МС може вийти із зони вільної торгівлі з Україною у разі підписання Києвом асоціацію з ЄС - радник Путіна

Казна та Політика
3121
Митний союз Росії, Білорусії і Казахстану у разі підписання Києвом Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС буде змушений посилити митний режим з Україною, а також може вийти із зони вільної торгівлі з цією країною, заявив радник президента Росії Сергій Глазьєв.
“Можливо, буде поставлено питання про припинення відносин вільної торгівлі з Україною, вивченням цього питання вже займається Євразійська економічна комісія”, – сказав він.
За його словами, посилення митного адміністрування необхідне буде, щоб уникнути реімпорту європейських товарів через українську територію.
“Ми змушені будемо посилювати систему ветеринарного і санітарного контролю, оскільки Україна переходить на європейські норми”, – заявив радник російського президента.
“Багато проектів, які ми намітили спільно з українськими партнерами, включаючи атомну енергетику, оборонно-промисловий комплекс, ракетно-космічну, авіаційну промисловість, будуть переглядатися у бік їх скорочення, тому що Україна бере на себе занадто жорсткі зобов’язання в частині виконання європейських технічних регламентів і прямування європейської оборонної і зовнішньої політики”, – додав С. Глазьєв.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас