В Україні з'являється все більше охочих зайнятися будівництвом доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'являється все більше охочих зайнятися будівництвом доріг

Казна та Політика
845
В Україні почали активно реєструвати суб’єкти підприємницької діяльності, які планують будувати дороги та автостради
Про це повідомили у прес-службі Державної реєстраційної служби.
Згідно з повідомленням, станом на 12 серпня, з початку 2013 року в Україні зареєстровано 247 суб’єктів господарювання (169 юридичних і 78 фізичних осіб-підприємців), які задекларували основним видом своєї діяльності у сфері будівництва об’єктів інфраструктури.
При цьому найчастіше реєструється бізнес, який планує здійснювати будівництво доріг і автострад. Зокрема, з початку року зареєстровано 96 суб’єктів господарювання (61 юридичне і 35 фізичних осіб-підприємців) з таким видом діяльності. При чому, за аналогічний період минулого року таких підприємств було лише 77 або майже на 25% менше.
Другий за популярністю вид діяльності – будівництво трубопроводів (34 юридичних і 24 фізичних осіб-підприємців), будівництвом споруд електропостачання та телекомунікацій планують зайнятися 34 юридичних та 7 фізичних осіб-підприємців, які пройшли реєстрацію з початку року.
Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури і «Укравтодор» планують знайти інвесторів для розвитку автомобільних доріг України. Орієнтовна вартість існуючих на даний момент проектів становить близько 63,8 млрд. гривень. Також триває пошук можливостей для залучення не тільки міжнародного, але й вітчизняного приватного капіталу в розвиток доріг на умовах концесії. Як повідомлялося, «Укравтодор» вже підготував 7 проектів будівництва нових доріг, які найближчим часом будуть виставлені на концесійні конкурси.
Нагадаємо, раніше Президент Янукович заявив, що вважає відновлення і будівництво регіональних автомобільних доріг одим з головних завдань для влади на 2014 рік. Віктор Янукович також звернув увагу на актуальність в цілому питання відновлення та будівництва доріг для України, зокрема, в контексті роботи «швидкої допомоги». При цьому, за словами глави держави, чекати повного відновлення автодоріг у наступному році не варто.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас