Торгова суперечка між Україною і Росією має вирішуватися відповідно до вимог СОТ, - посол США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торгова суперечка між Україною і Росією має вирішуватися відповідно до вимог СОТ, - посол США

Казна та Політика
529
Торговий спір, що виник між Україною і Росією, має вирішуватися відповідно до вимог Світової організації торгівлі (СОТ). Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайетт.
“Сполучені Штати дуже ретельно спостерігають за розвитком ситуації. Ці питання повинні вирішувати відповідно до вимог СОТ, які Росія має до України і навпаки”, – сказав посол.
На питання, чи більше в торговельній війні між Києвом і Москвою політики, чи економіки, Пайетт заявив, що “занадто рано говорити”. “Але знову ж, з перспективи США, важлива річ тут економіка. Росія пов’язана своїми зобов’язаннями перед СОТ, це економічне питання. Стимули для України в перспективі рухатися ближче до Європи – економічні. Це визначатиме відносини в перспективі”, – сказав посол США.
Пайетт також відзначив “дуже високий пріоритет США з підтримки європейського вибору України”. “Ми віримо, що в перспективі економічні інтереси України, інтереси українського народу краще задовольнить угода про асоціацію з ЄС, включаючи угоду про поглиблену та всеосяжну вільну торгівлю. Дуже важливо розуміти, що це угода між Україною і Європою жодним чином не відволікає Україну від дуже важливих економічних, історичних, культурних відносин з Росією”, – підкреслив посол.
Він додав, що вільна торгівля з Європою не зменшить свободи України підтримувати глибокі й важливі відносини з Росією і, звичайно, не поставить під удар економічні та ділові відносини України з Росією. “Але в перспективі ми думаємо, що правильна відповідь для України це рухатися ближче до інституціональних відносин з Європою. Це сприятиме економічному зростанню, створенню робочих місць, допоможе створити міцну основу для демократії, яку сподівається побудувати український народ”, – підсумував Пайетт.
Раніше повідомлялося, що МЗС України розраховує, що ситуація з українським експортом до Росії буде вирішена найближчим часом.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас