У Києві планується комплексне освоєння підземного простору міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві планується комплексне освоєння підземного простору міста

Казна та Політика
659
Активний містобудівний розвиток Києва потребує ефективного використання територій, до яких належить і підземний простір, особливо в частині розвитку транспортної підземної мережі, вважає директор проектної групи “Архиматика” (Київ) Олександр Попов.
“В українській столиці підземна інфраструктура буде розвиватися. Правда, відбудеться це під час нового економічного підйому. У більш далекому майбутньому місто прийде до будівництва підземних автомагістралей, оскільки існуючі наземні транспортні артерії практично вичерпали свій ресурс. Зростання урбанізації, кількості транспорту вимагають кардинальних рішень. Поки ж знайти інвестиції на ці цілі буде дуже складно”, – вважає О.Попов.
Експерт зазначає, що в Києві сьогодні використовується тільки незначна підземна частина міста, в основному для метрополітену, розміщення торгових площ поблизу станцій метро, а також паркування.
Як приклад освоєння підземного простору О.Попов навів Париж, де в районі площі Дефанс підземний простір ефективно використовується різними видами транспорту, при цьому рух відбувається на декількох підземних рівнях.
Проектна група “Архиматика” створена в 2005 році. Здійснює весь комплекс архітектурного і будівельного проектування – від проектів містобудівних утворень до окремих монофункціональних об’єктів.
Серед проектів архітекторів групи – житловий комплекс “Паркове місто” по вул.Вишгородська, 45; житлокомплекс “Либідська гай” по Вул.І.Кудрі, 7; 54-поверховий готельно-офісний комплекс на перетині Повітрофлотського просп. та вул. Борщагівської у Києві та ін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас