Цього року в Україні видано більше півмільйона електронних підписів - Міндоходов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цього року в Україні видано більше півмільйона електронних підписів - Міндоходов

Казна та Політика
242
У поточному році центром сертифікації ключів Міндоходів, видано 508,5 тис. електронних підписів, власниками яких стали 350,4 тис. платників, повідомили у прес-службі Міністерства доходів і зборів.
За статистикою Міндоходів, найактивнішими користувачами послуг центру залишаються фізичні особи. За січень-липень поточного року за цифровим підписом звернулися 276,1 тис. платників цієї категорії, які отримали 321,8 тис. безкоштовних посилених сертифікатів. Серед юридичних осіб клієнтами центру за цей період стали 74,3 тис. осіб, замовили 186,7 тис. ключів.
Всього на обслуговуванні в Центрі сертифікації ключів знаходиться 768,6 тис. електронних підписів.
На думку аналітиків Міндоходів, зростанню затребуваності державних сервісів в галузі електронного документообігу сприяють розгалужена інфраструктура обслуговування і безоплатність всіх надаваних послуг. В Україні підприємцям вільно надаються програмне забезпечення (включаючи регулярні оновлення і технічну підтримку), консультації фахівців і власне ключі електронного підпису.
Крім того, стимулювало інтерес платників і розширення можливостей цього сервісу. Нагадаємо, ключі електронного цифрового підпису, видані Міндоходів, дозволяють звітувати в режимі онлайн не тільки до органів міністерства, а й до органів державної статистики та Пенсійного фонду.
Також електронна звітність з ключами цифрового підпису має ряд інших переваг: цілодобове прийняття звітності, захищеність інформації і т.п. Як відзначають фахівці Міндоходів, безконтактну звітність вибирають все більше платників таких бюджетоутворюючих податків як ПДВ, податок на прибуток та акцизний податок.
Так, зокрема 98% звітності з податку на додану вартість надсилається платниками засобами телекомунікаційного зв’язку. Загалом, за сім місяців поточного року через централізовану систему оброблено більше 55 млн. документів, спрямованих платниками в електронному вигляді.
На сьогодні в Україні діє 104 пункти реєстрації, де платники можуть безкоштовно отримати посилені сертифікати та ключі електронного цифрового підпису.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас