Рівень безробіття в Україні знизився через зміну ідеології служби зайнятості - Королевська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень безробіття в Україні знизився через зміну ідеології служби зайнятості - Королевська

Казна та Політика
998
Рівень безробіття в Україні, визначений за методологією Міжнародної організації праці, у І кварталі 2013 року знизився до 8,0% (проти 8,4% за аналогічний період минулого року). Про це повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська.
«Нещодавно Держстат оприлюднив дані щодо рівня безробіття в Україні, які він визначає за методологією МОП. За ними, цей показник знизився з 8,4% у І кварталі 2012 року до 8% у І кварталі 2013 року, а кількість безробітних скоротилася майже на 90 тис. осіб. Це – яскраве свідчення правильності обраних нами методів», – сказала вона.
Королевська відзначила, що на таку позитивну динаміку в першу чергу вплинула зміна ідеології роботи Державної служби зайнятості, а також реалізація нового Закону «Про зайнятість населення» та постанов на його виконання.
«За ініціативи Мінсоцполітики та Державного центру зайнятості Уряд вже прийняв 17 постанов для реалізації цього Закону. Крім того, Мінсоцполітики видано 12 наказів, які також забезпечують його виконання. Завдяки цьому Фонд страхування на випадок безробіття та його виконавчі органи отримали нові сучасні інструменти для реалізації збалансованої політики активних програм сприяння зайнятості», – сказала вона.
Крім того, за словами Міністра, були змінені підходи у забезпеченні гарантованого працевлаштування малоконкурентних громадян (молодь, одинокі батьки, інваліди, люди старшого віку). За 7 місяців 2013 року службою зайнятості було працевлаштовано 87,5 тис. таких осіб. Порівняно з відповідним періодом минулого року, коли було працевлаштовано 47,2 тис. таких громадян, цього року їхнє працевлаштування зросло майже удвічі.
«Загалом же за січень-липень 2013 року послугами Державної служби зайнятості скористалися 1,3 млн. українців. До кінця року послугами служби буде охоплено понад 2 млн. шукачів роботи», – підсумувала Королевська.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас