Росія змінюватиме візовий режим з Україною - російський аналітик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія змінюватиме візовий режим з Україною - російський аналітик

Казна та Політика
8772
Росія готується до зміни міграційної політики по відношенню до своїх найближчих сусідів, у тому числі – до України. Про це розповіла заступник директора РІСД, керівник Центру досліджень проблем країн ближнього зарубіжжя Тамара Гузенкова.
“За часом набагато ближче стоїть проблема зміни візового режиму України з Росією і країн Митного Союзу. Набагато ближче стоїть проблема радикальної зміни міграційної політики по відношенню до своїх найближчих сусідів “, – заявила вона.
“З одного боку – до тих, що знаходяться у спільній єдиної митної зоні: Казахстан – Білорусь – Росія і, можливо, Киргизія. З іншого – по відношенню до країн, які не входять в цю зону. Ця ціла лавина змін – тарифних, прикордонних, візових, міграційних, які супроводжуватимуть реалізацію європейського вибору України. Якщо Україна до цього готова – це одне. А якщо є надія на те, що все просто саме по собі розсмокчеться, що нічого надприродного не відбудеться і все залишиться, як було, – інше “, – зазначила аналітик.
“Зіткнення економічних інтересів, а тим більше їх утиск – справа дуже серйозна. І вставати на їх захист – природна реакція як окремих господарюючих суб’єктів, так і урядів в цілому. У цьому відношенні так звані економічні війни (винні, газові, молочні, цукрові та ін) – один із проявів такої боротьби за економічні переваги чи проти економічного збитку. І вони продовжаться “, – додала Гузенкова.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас