"Запоріжсталь" Ахметова призупинила всі відвантаження в Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Запоріжсталь" Ахметова призупинила всі відвантаження в Росію

Казна та Політика
6060
Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь”, що входить до групи “Метінвест”, призупинив всі відвантаження металопродукції на адресу Російської Федерації через неясну ситуацію з проходженням російської митниці, повідомив генеральний директор комбінату Ростислав Шурма на прес-конференції, що відбулася в понеділок за підсумками річного перебування на посаді і входження на комбінат групи “Метінвест”.
“На сьогоднішній день ми призупинили всі відвантаження нашої продукції в Російську Федерацію. Близько 28 тисяч тонн замовлень, які були продані та видані в цей місяць, на сьогодні зупинені. Ми чекаємо подальшого прояснення ситуації”, – сказав Шурма.
При цьому він додав, що “на сьогоднішній день ніяких критичних зупинок немає, але щоб не посилювати ситуацію, не випробовувати, ми прийняли рішення призупинити”.
Як повідомляється в інформаційних матеріалах до прес-конференції, за сім місяців 2013 комбінат збільшив обсяги продажів на 2,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року. У тому числі на внутрішній ринок продажі зросли на 2%, на експортні ринки – на 3,4%. Незважаючи на спад в трубній промисловості України, комбінат не тільки зберіг, але і збільшив обсяги продажів г/к рулону трубним підприємствам, що дозволило збільшити сумарні відвантаження рулону на внутрішній ринок на 38%.
З січня по липень 2013 року “Запоріжсталь” наростила виробництво сталі – на 1,3% і прокату – на 3,3% порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Вироблено 1,852 мільйона тонн чавуну, 2,208 мільйона тонн сталі і 1,863 мільйона тонн прокату.
У липні-2013 також зафіксовано значне зростання всіх виробничих показників: обсяг виробництва чавуну – на 7,6%, сталі – на 7,7%, прокату – на 9,5%. У липні вироблено 341,6 тисячі тонн сталі, 282,9 тисячі тонн прокату. Вперше за останні п’ять років, при роботі всього на трьох доменних печах, виплавка чавуну за місяць досягла рекордної позначки – 286,8 тисячі тонн.
“У нас є два найважливіших чинника для майбутнього успіху – сильні акціонери, які вірять в майбутнє економіки України, у майбутнє металургії. І друге – це наш трудовий колектив, тому я з упевненістю можу сказати, що вірю в майбутнє комбінату. Ми будемо далі підвищувати ефективність, а якщо ми будемо підвищувати ефективність, значить, будемо конкурентоспроможними. І друге: ми будемо інтенсивно інвестувати як у виробництво, що вже почали робити, і інвестувати в людей”, – сказав гендиректор.
Як повідомлялося, “Метінвест”, найбільший український гірничо-металургійний холдинг, констатував посилення з 13 серпня контролю з боку митних органів Росії до металопродукції. що поставляється на ринок цієї країни, хоча офіційно яких-небудь нових торговельних обмежень з боку РФ не введено і змін митного законодавства також не відбулося. У результаті на російських митних пунктах виникають транспортні черги, зриваються терміни поставок товарів з України до Росії, в тому числі для російських споживачів з нафтогазової та інших системних галузей економіки цієї країни.
“Запоріжсталь” – одне з найбільш великих промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу, перебуває в процесі інтеграції до групи “Метінвест”, основними акціонерами якої є АТ “Систем Кепітал Менеджмент” (71,25%) і група компаній “Смарт-холдинг” (23,75%). ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.
Нагадаємо, Федерація роботодавців України раніше заявила, що Федеральна митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку “ризикових” всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало поставку товарів з країни.
Раніше у Путіна заявили, що перевірка вантажів на російсько-українському кордоні, в результаті якої виникли труднощі, є разовою акцією, але в разі підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС митне адміністрування може бути посилене.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас