Піратські файли на українських сайтах будуть видаляти протягом доби - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Піратські файли на українських сайтах будуть видаляти протягом доби - законопроект

Казна та Політика
2078
Держслужба інтелектуальної власності підготувала нову версію законопроекту про захист авторських прав в інтернеті. Документ буде оприлюднений для громадського обговорення в кінці серпня-початку вересня.
Схема боротьби з піратством по-українськи буде полягати в наступному. Правовласник подає скаргу на сайт, який використовує нелегальний контент, в Держслужбу інтелектуальної власності. Після її отримання відомство відкриває провадження у справі і повідомляє провайдера, що на тому чи іншому ресурсі є піратські файли.
Провайдер буде зобов’язаний розібратися з ними протягом дня. За цей час він повинен повідомити власника сайту про скаргу, що надійшла. Той має право подати протест, підтверджений документами, і тоді спір буде вирішуватися в судовому порядку. В іншому випадку хостинг-провайдер буде змушений заблокувати або видалити піратський контент (але не весь сайт).
У цілому терміни процедури видалення розміщеного контенту будуть займати не більше трьох днів.
Створювати реєстр піратських сайтів, як у Росії, держслужба не буде. Однак на її сайті з’явиться список об’єктів, які повинні бути заблоковані.
Істотною відмінністю від першого законопроекту, представленого в червні, є скасування оплати обробки скарг держслужбою. Перший документ припускав, що за розгляд документів відомство має стягувати плату як з правовласників, так і з власників ресурсів.
Нагадаємо, США почали розслідування проти України через визнання країни піратом № 1 у світі.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас