Швидка служба народу: засідання Київради продовжилося декілька хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидка служба народу: засідання Київради продовжилося декілька хвилин

Казна та Політика
981
Секретар Київради Галина Герега закрила засідання Київради. Про це повідомив прес-секретар Галини Гереги.
На засіданні Київради не був присутній жоден депутат від опозиції, як Верховної Ради, так і Київради, повідомив народний депутат від “Батьківщини” Олександр Чорноволенко.
Герега відкрила засідання о 10:00, а вже о 10:15 вона його закрила. Поки невідомо, які питання встигли розглянути депутати Київради за ці 15 хвилин. Відомо тільки, що більшість проголосувала за звернення Київради до Верховної Ради України з проханням призначити вибори в Києві на 2015 рік.
Київрада сьогодні на своєму денному пленарному засіданні планувала розглянути п’ять проектів рішень соціально-економічного спрямування. Крім того, на пленарному засіданні Київрада планувала звернутися до Верховної Ради України з розгляду питання призначення виборів Київської міської ради та визначення терміну їх проведення.
А тим часом під стінами Київради проходить мітинг проти проведення сесії. У мітингу беруть участь близько 2-3 тис. чоловік. Деякі народні депутати від опозиції вже прорвалися в будівлю Київради через вікно.
Законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень Київського міського голови повністю завершився в червні 2012 р., а депутатів Київської міськради – закінчився в червні 2013.
Однак більшість Київради вирішила, що повноваження депутатів не закінчаться, поки не будуть обрані нові депутати Київради і поки вони не приймуть присягу.
Раніше Конституційний суд України (КСУ) вирішив, що необхідно провести вибори мера Києва і депутатів Київради у жовтні 2015. Таким чином, нинішня Київрада може засідати 7 років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас