Кабмін дозволив повторне виставлення на продаж держшахт зі знижкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив повторне виставлення на продаж держшахт зі знижкою

Казна та Політика
155
Кабінет міністрів України дозволив повторне виставлення на приватизаційний конкурс держпакети акцій вугледобувних підприємств з 50% знижкою у разі первинної відсутності покупця.
Відповідне рішення закріплене в урядовій постанові від 7 серпня.
Згідно з документом, у разі, якщо аукціон не відбувся у зв’язку з відсутністю покупців, державний орган приватизації оголошує аукціон вдруге зі зниженням початкової ціни об’єкта приватизації на 30%. Якщо ж аукціон повторно не відбувся у зв’язку з відсутністю покупців, державний орган приватизації оголошує аукціон втретє із зниженням початкової ціни об’єкта приватизації на 50%.
Також в документі зазначається, що в крайньому випадку, якщо виставлений актив з 50% знижкою не знайшов покупця, то об’єкт приватизації передається для продажу на інвестиційному конкурсі.
Як раніше повідомляв УНІАН, у вересні 2012 року Кабінет міністрів України своєю постановою затвердив перелік вугледобувних підприємств, що підлягають приватизації в 2012-2014 рр., куди увійшло 66 державних шахт, розташованих в Донецькій, Луганській, Львівській та Волинській областях.
Державні вугільні шахти України за січень-липень 2013 р. збільшили збитки від випуску товарної продукції в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року на 35% – до 8,431 млрд грн з 6,251 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас