Митні доходи зросли на 20,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митні доходи зросли на 20,4%

Казна та Політика
505
За підсумками липня поточного року обсяг митних платежів до держбюджету збільшився на 20,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року
Про це повідомили урядові джерела.
«Якщо дивитися на статистику за підсумками січня-червня, то надходження по ввізному миту до загального фонду бюджету зросли на 5,3% – до 5077 млн. грн., хоча імпорт товарів скоротився 13,4%», – заявив співрозмовник, зазначивши, що на підставі цих показників можна стверджувати, що об’єднання податкової та митної служби в рамках Міндоходів було виправданим.
«Мало хто сумнівається в наявності величезних «прихованих резервів» на митниці, тому в міру подальшої інтеграції раніше розрізнених фіскальних функцій ефективність роботи буде тільки зростати», – вважає представник Кабміну.
Нагадаємо, раніше перший віце-спікер Верховної Ради і екс-глава митниці Ігор Калетник прогнозував, що створення Міністерства доходів і зборів сприятливо вплине на умови ведення бізнесу в Україні.
«Це стане можливим завдяки використанню єдиної інформаційної бази відомства, об’єднання низки структурних підрозділів, які будуть працювати за єдиними методологічними підходами. У свою чергу, такі кроки мають ліквідувати існуючі прогалини в податковому та митному законодавстві України, що призведе до скорочення кількості недобросовісних платників», – пояснював парламентарій.
За його словами, сама ідея створення такого міністерства – не нова. Існує багато зарубіжних прикладів подібних структур. Наприклад, аналогічні служби і відомства успішно діють у Великобританії та інших країнах ЄС, на пострадянському просторі – в Грузії.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас