Харківський танковий завод стане наполовину менше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Харківський танковий завод стане наполовину менше

Казна та Політика
2470
Харківський завод імені Малишева оголосив про реструктуризацію, що передбачає скорочення виробничих потужностей і масове списання обладнання.
Про це повідомляє прес-служба концерну “Укроборонпром”.
На сьогоднішній день персонал заводу становить 3,3 тис. осіб; площа, займана підприємством – більше 300 га. За таких даних обсяг продукції, що випускається за рік, у грошовому еквіваленті не перевищує декількох десятків мільйонів доларів. “Одне з підприємств німецького концерну KMW, при чисельності персоналу в 700 чоловік і 2,7 га виробничих площ виробляє продукції на 375 млн. євро на рік”, – проводить паралелі гендиректор заводу Вадим Федосов. На його думку, даних показникыв, за винятком чисельності робітників, завод може реально досягти за 5-7 років.
За його словами, реструктуризація підприємства дозволить вивільнити понад 500 тис. кв. м виробничих площ і передати у власність міста і області більше 50% земельних наділів заводу. Крім того, планується списати не менше 11 тис. з 16 тис. верстатів.
“В даний час наш портфель замовлень у вісім разів перевищує можливості заводу. Щоб вирівняти баланс, потрібна реструктуризація, перехід на сучасні технології виробництва, освоєння перспективних видів техніки. Списання та реалізація такого обладнання дозволить акумулювати кошти для технічного переоснащення підприємства”, – вважає Федосов.
Нагадаємо, завод Малишева займається випуском танків і бронетранспортерів, а також цивільної техніки, наприклад, обладнання для Нафтогазпрома, залізничних двигунів.
Він є виконавцем контрактів на поставку до Іраку БТР-4, в Таїланд – БТР-3Е1 і танків “Оплот”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас