Уряд затвердив перелік пріоритетних галузей економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив перелік пріоритетних галузей економіки

Казна та Політика
1249
Уряд схвалив підготовлений Мінекономрозвитку проект постанови Кабінету міністрів України “Про затвердження переліку пріоритетних галузей економіки, в яких стимулюється інвестиційна діяльність з метою створення нових робочих місць”. Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.
Необхідність встановлення відповідного переліку передбачена Законом України “Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць”.
При цьому перелік галузей економіки та напрямків діяльності вже розглядався і був схвалений Урядом при розгляді 15 травня 2013 р. проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання залучення інвестицій”.
Однак, за пропозицією Мінінфраструктури до пріоритетних галузей економіки були віднесені курортно-рекреаційна сфера та туризм.
Таким чином затверджений постановою Уряду перелік пріоритетних галузей економіки, а також напрямків діяльності в рамках цих галузей, виглядає так: Агропромисловий комплекс (виробництво, зберігання харчових продуктів); Житлово-комунальний комплекс (створення об’єктів поводження з відходами та будівництво, реконструкція та технічне переоснащення у сфері теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення); Машинобудівний комплекс (виробництво комп’ютерів, електронної та оптичної продукції, машин та устаткування, електроустаткування, автотранспортних та інших транспортних засобів); Транспортна інфраструктура (будівництво, реконструкція та технічне переоснащення у сфері транспортної інфраструктури); Курортно-рекреаційна сфера та туризм (будівництво курортно-рекреаційних об’єктів та об’єктів туристичної інфраструктури).
Експерти Мінекономрозвитку відзначають, що сьогодні для економіки держави пріоритетними є значно більше видів діяльності, однак, для деяких з них вже передбачена державна підтримка у формі податкових пільг.
“З метою усунення дублювання стимулюючих норм до переліку включені ті галузі, які сьогодні не мають державної підтримки у вигляді пільгових режимів оподаткування, передбачених Податковим та Митним кодексами України”, – зазначив директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Мінекономрозвитку Віктор Коваленко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас