В Уряді не можуть порахувати, скільки здали в експлуатацію житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Уряді не можуть порахувати, скільки здали в експлуатацію житла

Нерухомість
384
Дані щодо вводу в експлуатацію житла в Україні протягом І півріччя поточного року Державної архітектурно-будівельної інспекції України та Державного комітету статистики розходяться майже на 1 млн кв. м, повідомляє УНН.
Так, за даними Держстату, “ у січні-червні 2013 р. в Україні прийнято в експлуатацію 3678,7 тис.м кв. загальної площі житла“.
Разом з цим, за даними ДАБІ, “яка веде Єдиний реєстр документів дозвільного характеру у будівництві, до якого вносяться дані на дату введення об’єкту в експлуатацію, ця цифра складає 4522,25 тис. метрів квадратних житла”.
Як пояснив перший заступник голови Держархбудінспекції України Анатолій Григор, є низка причин такої різниці в даних. Серед них — розбіжності між кількістю респондентів, що надали інформацію до Держстату і кількістю респондентів, що реально ввели в експлуатацію житло, згідно даних Реєстру. Також існують методологічні розбіжності розрахунків прийнятого в експлуатацію житла з точки зору будівельної галузі і статистичного спостереження.
“Дані Держстату формуються на підставі статистичних звітів, які не обов’язково відносяться до звітного періоду. Крім того, десять регіонів не надали Держстату у встановлені терміни відповідні дані. До прикладу, за звітністю статистів, Луганщина за перше півріччя ввела в експлуатацію 63,2 тис. метрів квадратних житла, а за даними Єдиного реєстру цей показник складає 221,5 тис. метрів квадратних житла. Як бачите, це суттєва різниця. Тому порівнювати дані першого півріччя 2012 року і неповні дані аналогічного періоду 2013 року некоректно”, — повідомили у прес-службі Мінрегіону, посилаючись на А. Григора.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас