"Нафтогазу" може не вистачити грошей на зиму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогазу" може не вистачити грошей на зиму

Казна та Політика
461
“Нафтогаз України” попереджає, що йому може не вистачити грошей на опалювальний сезон, якщо до жовтня підприємства теплокомуненерго не розрахуються з боргами.
НАК сьогодні в патовій ситуації. Ми зобов’язані, по-перше, заплатити за газ повністю відповідно до умов договору, який був підписаний в 2009 році на 10 років. По-друге, ми зобов’язані заплатити податки, тому що левову частку державного бюджету складають податки НАК “Нафтогаз України”, і підготуватися до майбутнього опалювального сезону”, – цитує прес-служба НАКу.
Компанія підкреслює, що за станом на 10 серпня ТКЕ винні “Нафтогазу” 17,4 млрд грн, і закликає підприємства докласти максимум зусиль для погашення заборгованості. “Підприємства ТКЕ повинні погасити всю заборгованість до 1 жовтня, що дозволить “Нафтогазу України” виконати поставлені перед ним завдання”, – підкреслив Чупрун.
Нагадаємо, вчора стало відомо, що “Нафтогаз” подвоїв збитки в першому півріччі. Вони виросли з $ 553 млн у минулому році до $ 1,2 млрд у нинішньому. При цьому виручка впала на 40% до $ 4,7 млрд.
Експерти вважають, що це пов’язано з допуском на ринок альтернативних постачальників, в першу чергу Дмитра Фірташа.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас