Київські медики можуть недоотримати 400 гривень, - чиновник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські медики можуть недоотримати 400 гривень, - чиновник

Казна та Політика
237
Працівники медустанов столиці вважають неприпустимим блокування Київради – це може позначитися як на лікарях, так і на пацієнтах.
Про це розповів начальник Управління охорони здоров’я Подільської РДА Богдан Легінь.
“Болісне для нас питання – це ризик не отримати надбавки до зарплати – 200-400 гривень – вже в наступному місяці. Неприйняття важливих соціальних рішень спричинить проблеми в медичному фінансуванні пільгових категорій населення – постраждають інваліди війни, ветерани війни, ліквідатори аварії на ЧАЕС, хворі цукровим діабетом, хворобою Паркінсона і т.п.. «затягнуть паски» денні стаціонари через брак коштів у закупівлі амбулаторних медикаментів. Крім того, як відомо, Київ разом з Вінницькою, Донецькою, Дніпропетровською областями знаходиться в стадії реформування медичної галузі – це, насамперед, створення центрів первинної медичної санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрів. Цей процес просто може загальмуватися, якщо Київрада не зможе працювати. Як наслідок, незахищені верстви населення не отримають належну допомогу в муніципальних установах”. – Підкреслив медик.
Головний лікар Київського міського центру здоров’я Отто Стойка вважає, що сесію Київради необхідно провести якнайскоріше.
“На нараді в профільному відомстві медичним працівникам озвучили цифру 29 мільйонів, які начебто мають піти на виплату зарплат по нашій галузі. Наскільки я знаю, через блокування роботи Київради ці кошти так і не надійшли. До своєї заробітної плати ми отримуємо від міста надбавки – у нас це 20% до нарахованого заробітку, а також оздоровчі путівки, відпускні тощо. Ці питання і так вирішуються нелегко, а в умовах, коли заблокована робота Київради, – тим більше. Зараз як керівництво профільного відомства, так і головні лікарі медичних установ стурбовані ситуацією. Багато медпрацівників взяли на себе подвійні обов’язки через відпустки колег – і при цьому ніхто навіть не знає, чи оцінять його працю!” – зазначив лікар.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас