Київ не зможе повністю відмовитися від маршруток, вважають у КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ не зможе повністю відмовитися від маршруток, вважають у КМДА

Казна та Політика
306
Київ не зможе повністю відмовитися від маршрутних таксі, оскільки на дрібних маршрутах не дасть ефекту впровадження великих транспортних засобів, однак є плани скоротити кількість маршруток вдвічі.
Про це сказав заступник голови Київської міськдержадміністрації Михайло Костюк.
“З 1,5 тис. маршрутних автобусів, які на сьогоднішній день і раніше гасили транспортні піки, я вважаю, необхідно залишити половину і перейти на більші транспортні машини”, – сказав Костюк.
Малі машини потрібно залишити там, де є малий обсяг пасажиропотоку, де вони виконують локальну роботу, додав він.
“Вони будуть використовуватися, але не в такому обсязі. Як не дивно, але такий транспорт в логістичному плані ефективний, він виконує функції швидкого реагування. Якщо на маршрутах ситуативно відбувається перевантаження, Київпастранс має можливість кинути туди додатковий транспорт”, – сказав Костюк.
За словами заступника голови КМДА, Київ не зможе повністю відмовитися від маршрутних таксі. “На сьогоднішній день маршрутні таксі глобально відходять на задній план, але на локальних маршрутах вони будуть, оскільки на дрібних маршрутах не матиме ефекту впровадження великих машин. Це будуть недовантажені маршрути. До того ж, на деяких ділянках дорожня мережа не дозволяє використовувати великогабаритний транспорт. Тому є окремі ділянки, де партії малих машин будуть ефективними”, – зазначив Костюк.
Як повідомлялося, в березні цього року заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявив, що керівництво міста почало експеримент, який передбачає заміну маршрутних таксі на 7 ділянках транспортом звичайного режиму руху, тобто автобусами і тролейбусами.
За словами директора Департаменту транспортної інфраструктури столиці Євгена Водовозова, восени у Києві ліквідують 24 маршрутні напрямки з 300.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас