Близько тисячі вагонів скупчилося на підходах до російсько-українського кордону - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько тисячі вагонів скупчилося на підходах до російсько-українського кордону - ЗМІ

Казна та Політика
2007
Близько тисячі вагонів скупчилося за останній час на підходах до російсько-українського кордону.
Проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися в кінці липня, заявляла в середу Федерація роботодавців України. Співробітники митниці, на думку відомства, без всяких причин перевіряють всі українські товари, змушуючи вивантажувати їх. Це веде до подорожчання або навіть зриву поставок українських вантажів російським споживачам. Федеральна митна служба РФ не підтвердила і не спростувала цю інформацію, відмовившись від коментарів.
“Зараз є скупчення вагонів на підходах до кордону з боку Росії. Близько 500 вагонів на станції Брянськ-Льговський і ще близько 450 вагонів на підходах до неї”, – повідомив представник РЖД.
Вагони з російського боку, говорить джерело, знайоме з ситуацією, скупчилися через те, що пункт пропуску перевантажений у зв’язку з розширенням переліку товарів ризику для ввезення. “Там обмежена кількість шляхів, і якщо вони зайняті, то труднощі з пропуском поїздів виникають і в ту, і в іншу сторону”, – пояснив він.
Вантажовласники в ситуації, що склалася для прискорення доставки можуть не розмитнювати вантаж безпосередньо на кордоні, а присвоїти йому статус митного транзиту і розмитнити вже за місцем прибуття, зазначає агентство.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас