Україна буде робити серйозні знижки лоукостам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна буде робити серйозні знижки лоукостам

Казна та Політика
1441
Міністерство інфраструктури України планує надавати серйозні знижки міжнародним лоукостам, які мають намір працювати в українських аеропортах. Про це заявив перший заступник глави відомства Костянтин Єфименко.
За його словами, залучити в аеропорти трансферних пасажирів дозволять нові умови, які можуть отримати міжнародні лоукост. Для цього передбачається надати їм для нових рейсів серйозні знижки до 80% на пасажирський збір, на зліт і посадку повітряних суден в українських аеропортах.
Уряд ставить перед собою завдання максимально завантажити потужну інфраструктуру українських аеропортів, створену державою в рамках підготовки до Євро-2012. Це сприятиме реальній конкуренції на авіаринку, яка піде на користь в першу чергу пасажирам, зробивши перельоти для українських громадян доступнішими, підкреслив Костянтин Єфименко.
Залучення в українські аеропорти міжнародних лоукост-авіакомпаній здійснюється українським урядом як один із заходів з підготовки до підписання Україною Угоди з ЄС про спільний авіаційний простір, вважають експерти авіаринку. На їх думку, Україна зацікавлена ​​використовувати своє вигідне транзитне положення, щоб її аеропорти використовувалися авіакомпаніями як хаби.
В Україні до Євро-2012 були реконструйовані головні повітряні ворота країни – Бориспіль, а також аеропорти у Львові, Харкові та Донецьку. За рахунок приватних інвестицій був реконструйований аеропорт Жуляни (Київ).
У країні працює 9 лоукостів, найбільшим з яких є Wizz Air, що виконує польоти в 23 країни світу. За результатами першого півріччя поточного року частка лоукост-компаній на ринку пасажирських авіаперевезень України становить 22%, і цей показник постійно зростає.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас