Влада Києва з вересня почне перекроювати рух на Подолі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Києва з вересня почне перекроювати рух на Подолі

Казна та Політика
712
Влада Києва розробила нову транспортно-пішохідну схему Подолу. Вулиця Сагайдачного і кілька інших стануть пішохідними, а їздити по старому Подолу можна буде з черепашачою швидкістю – 30 км на годину. Великий транспорт сюди взагалі не пустять.
Роботи почнуться вже у вересні, а закінчаться до Дня Києва, наприкінці травня наступного року. Після цього заїхати на Поділ можна буде тільки з двох точок – через вулицю Спаську (навпроти «Київхліба») і через Нижній вал.
«Головна мета – прибрати транзитний транспорт. Йому вже не буде сенсу потикатися на Поділ, тому що проїхати по Сагайдачного у бік центру він не зможе. Тут буде тиха заповідна зона. А їздити по невеликих вулицях будуть тільки ті, хто тут живе», – каже заступник головного архітектора Києва Андрій Вавриш.
Ті, хто працює тут, зможуть не під’їжджати до офісів, а залишити машину на парковці (див. схему). Ще однією перепоною для водіїв стане обмеження швидкості руху – до 30 км/год.
«Таку ідею подали велосипедисти, і вона нам здається відмінною. У принципі така швидкість відповідає охоронному режиму заповідної території, а стежити за цим має ДАІ», – вважає Вавриш.
Але найголовніше, що пішохідними вулицями зроблять Андріївську (від Сагайдачного до Боричевого току), Спаську (від Костянтинівської до Межигірській), Покровську, Притисько-Микільську, Костянтинівську (від Контрактової до Верхнього валу), Почайнинську (від Сковороди до Іллінської). А значить, водіям доведеться їх об’їжджати по Набережно-Хрещатицькій і Верхньому валу.
Експерт з перевезень Богдан Аганін вважає, що називатися пішохідним Поділ зможе тоді, коли його дійсно закриють, а місцевих жителів на авто і машини організацій будуть пропускати за документами.
«Більшій частині машин на Подолі дійсно робити нічого. Але поки не побудують Подільський міст і розв’язки, авто там будуть», – каже він.
Так само думають і в главку архітектури. «Поки не будуть здані Поштова та розв’язка на валах, а також дорога з Повітрофлотського проспекту на міст Кирпи, неможливо переконати водіїв не в’їжджати в центр міста», – каже Вавриш.
Плани віддати Поділ у владу пішоходів почнуть втілювати в життя після Дня Незалежності. «Починаємо робити вул. Сагайдачного в цьому році, щоб до Дня Києва все закінчити. І половину вулиці можемо зробити ще в 2013-му», – вважають в главку архітектури.
Перед початком робіт вул. Сагайдачного перекриють, на проїжджій частині встановлять лавочки і декоративні елементи. Реконструювати будуть в три етапи: перший – від Контрактової площі до вул. Андріївської, другий – до вул. Ігоревської, третій – до Поштової площі. «Будемо закривати вул. Сагайдачного на ремонт поетапно, щоб не позбавляти людей можливості нормально пересуватися», – каже Вавриш.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас