Мер Донецька: місцеві ради без додаткового фінансування не зможуть утримувати дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Донецька: місцеві ради без додаткового фінансування не зможуть утримувати дороги

Казна та Політика
292
Містам та селищам Донецької області доведеться дуже важко, якщо «Укравтодор» передасть на їх баланс дороги загальнодержавного значення
Про це сьогодні на прес-конференції заявив мер Донецька Олександр Лук’янченко.
Мер зазначив, що Донецьку не передаватимуть дороги загальнодержавного значення, так як місто вже прийняло їх на свій баланс.
«На сьогодні у нас на балансі 1276 км доріг з твердим покриттям», – підкреслив Лук’янченко.
При цьому він додав, що місцеві ради без додаткового фінансування не зможуть утримувати дороги загальнодержавного значення. «Питання дуже серйозне і воно може в основному стосуватися малих міст, буде дуже серйозно стосуватися районних центрів. Це буде дуже важка ситуація для малих міст, тому що у них немає бази для цього. Немає асфальтобетонних заводів, які б випускали якісний асфальт. Це зажадає дуже серйозних фінансових та інших зусиль, щоб стабілізувати роботи міських та районних дорожніх служб», – вважає градоначальник.
Лук’янченко підкреслив, що навіть Донецьку з його фінансовими можливостями було важко зробити мобільною та ефективною дорожню службу.
Як раніше повідомлялося, Укравтодор знімає з себе відповідальність за утримання 70% автодоріг загального користування і передає в управління місцевій владі. Тепер саме регіони будуть вирішувати, які дороги ремонтувати капітально, а на яких робити поточний ремонт.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас