У Києві з'являться 2 нові станції міської електрички — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'являться 2 нові станції міської електрички

Казна та Політика
776
У найближчій перспективі влада Києва планує облаштувати дві нові станції міської електрички: “Протасів Яр” та “Київська-Русанівка”. Про це повідомив сьогодні заступник голови КМДА Михайло Костюк під час знайомства з роботою міської електрички.
“Сьогодні треба додати мінімум дві зупинки. Ми хочемо запропонувати, щоб на ці проекти прийшов інвестор, тому що облаштування належного рівня таких міні-вокзальних комплексів – це цивілізовані умови як для пасажирів, так і для комерсантів”, – сказав Костюк.
У рамках реалізації проекту міської електрички зараз організовано рух електропоїздів по Київському транспортному кільцю з 15-ма вузлами для пересадки (з урахуванням двох – “Зеніт” і “Рубежівська”, які зараз тимчасово не працюють через ремонт): “Київ-Пасажирський”, “Видубичі”, “Лівий берег”, “Дарниця”, “Лівобережна”, “Троєщина”, “Київ-Петрівка”, “Вишгородська”, “Сирець”, “Борщагівка”, “Київ-Волинський”, “Караваєві дачі” і “Троєщина-2”.
Потяги курсують в час пік, тобто вранці і ввечері.
Згідно з інформацією КМДА, дохід від перевезень пасажирів міською електричкою наразі становить приблизно 1 млн грн на місяць, з яких половина перенаправляється Південно-західної залізниці за технічне обслуговування рухомого складу.
У той же час “Київпастранс” має намір збільшити кількість потягів міської кільцевої електрички на 2 до 14 в 2014 році.
Зокрема, на даний момент, “Київпастранс” очікує надходження пропозицій від холдингової компанії “Луганськтепловоз” і Крюківського вагонобудівного заводу (Кременчук, Полтавська область).
Крім того, “Київпастранс” має намір поступово збільшити кількість потягів до 16, що дозволить вивести на маршрут 11 поїздів, замість 10, і скоротити інтервал між прибуттям потягів з 17 до 12 хвилин. На даний момент “Київпастранс” не може вивести додатковий потяг, оскільки це суперечить прийнятому технологічному процесу, згідно з яким 10 поїздів знаходиться на маршруті, а 2 в той же час ремонтуються.
Також Костюк заявив, що в найближчому майбутньому “Київпастранс” сподівається залучити приватні компанії для здійснення пасажирських перевезень підвищеного комфорту в межах міста.
Як раніше відзначали в ПЗЗ, в липні сума боргу Київської міськдержадміністрації за обслуговування та ремонт міських електричок зросла на 1,2 млн грн.
Раніше Delo.UA повідомляло, що міські електричку курсують в годину пік зі збоями – вранці електрички спізнювалися, а то й зовсім не приїжджали. За даними видання, на сьогоднішній день в ремонті знаходиться дві з 12 електричок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас