На відпочинок в Україні найбільше витрачають російські туристи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На відпочинок в Україні найбільше витрачають російські туристи

Казна та Політика
816
Компанія Visa оголосила результати дослідження Visa “Україна: погляд на розвиток туристичної галузі” (Visa Travel Snapshot). Дослідження є джерелом корисної інформації про основні тенденції в українській туристичній галузі в цілому, а також про те, як власники карток Visa витрачають кошти під час подорожей в різні країни.
Дані дослідження “Україна: погляд на розвиток туристичної галузі” свідчать про зростання туристичного ринку України на тлі підвищення рівня її конкурентоспроможності у сфері туризму. У 2012 році Україну відвідали 23 млн іноземних туристів, що є підтвердженням великого туристичного потенціалу країни.
Згідно з даними VisaVue ® Travel, в першу десятку країн-лідерів за кількістю туристів, що відвідали Україну у 2012 році, увійшли Росія, США, Великобританія, Латвія, Кіпр, Німеччина, Франція, Казахстан, Польща і Чехія. Частка витрат представників цих країн склала майже 80% від загального обсягу витрат, здійснених іноземними гостями.
Російські туристи є безперечними лідерами у витратах: у 2012 році вони витратили по картках Visa майже в десять разів більше, ніж туристи з США, що займають друге місце в списку країн-лідерів за обсягом витрат – витрати представників цих країн склали $834,8 млн і $ 89,3 млн відповідно.
Крім того, в 2012 році витрати російських туристів в порівнянні з попереднім роком зросли на 35,2%, у той час як витрати туристів з США – на 12,9%. Обсяги транзакцій (кількість індивідуальних транзакцій по картах Visa) російських туристів також збільшилися – на 44,4%, до 4,6 млн. Популярність Чорноморського узбережжя, а також наявність друзів і родичів, які проживають в Україні, безсумнівно, є ключовими критеріями при виборі місця відпочинку для росіян. З 9,5 млн російських туристів, що відвідали Україну у 2012 році, 76,9% приїхали з метою відвідати рідних.
Хоча весняний та осінній сезони, як правило, вважаються найпопулярнішими для поїздок в Україну, дані VisaVue ® Travel показують, що пік витрат туристів припав на літні місяці, зокрема, на серпень. Також у серпні було відзначено найбільшу кількість транзакцій – 1,2 млн, що на 22,4% більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Водночас найбільша середня сума транзакції, здійсненої туристами по карті Visa, була зафіксована в лютому і склала $199,53, що на 6,4% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Найбільше зростання витрат туристів в Україні відзначене у категорії “роздрібна торгівля”. Витрати в цьому сегменті збільшилися на 38,1% в річному численні. На другому місці – ресторани (+28,6%), на третьому – проживання (+15,9%). У цілому, найбільший обсяг витрат припав на сегмент “проживання”, склавши $100 млн.
Українські туристи також активно користувалися платіжними продуктам і послугами Visa під час закордонних поїздок в 2012 році. За підсумками року, витрати українських власників карток Visa були на 17,3% більші, ніж у попередньому році, і склали $995,7 млн. Сполучені Штати Америки стали найпопулярнішим напрямком серед українських туристів. У 2012 році гості з України витратили в цій країні по картах Visa $106,7 млн, що на 22,3% більше порівняно з минулим роком.
Витрати українських туристів в Росії зросли на 32,8% до $102,3 млн, а в Італії – на 36,3% до $95,1 млн. Найбільше витрат в Італії припало на сегменти “роздрібна торгівля” та “проживання “- $49,5 млн (+29,5%) і $14,1 млн (+23,9%) відповідно.
“Україна володіє великим туристичним потенціалом, а також можливостями для розвитку платіжної екосистеми. Компанія Visa використовує дані про те, де і як мандрівники витрачають свої кошти, щоб надати українським компаніям корисну і важливу інформацію, яка допоможе їм розробити пропозиції, що сприятимуть залученню більшої кількості туристів і підвищенню конкурентоспроможності України”, – зазначила Світлана Георбелідзе, глава офісу Visa Україна, регіональний менеджер Visa в Україні, Республіці Білорусь та Республіці Молдова.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас