Мінекології пропонує встановити утилізаційний збір 5,5 тис грн для всіх легкових авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекології пропонує встановити утилізаційний збір 5,5 тис грн для всіх легкових авто

Казна та Політика
1521
Міністерство екології та природних ресурсів України пропонує скасувати коригуючі коефіцієнти до базових ставок податку на утилізацію транспортних засобів: 5,5 тис. грн для легкових автомобілів і 11 тис. грн для решти автотранспортних засобів.
Відповідні законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України про скасування коефіцієнтів до ставок екологічного податку оприлюднено на сайті міністерства в середу.
Мінекології також пропонує доповнити закон про охорону навколишнього середовища пунктом, згідно з яким 100% утилізаційного податку надходить до Фонду охорони навколишнього природного середовища.
Крім цього, законопроектом пропонується в законі про утилізаційний збір виключити обов’язкову наявність у пунктів розбирання транспортних засобів системи екологічного менеджменту, сертифікованої за стандартами ISO серії 1400 або за аналогічним національним стандартом.
Також законопроектом пропонується обмежити держконтроль у сфері утилізації транспортних засобів одним органом центральної виконавчої влади – Мінекології.
Як повідомлялося, закон “Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів”, прийнятий 4 липня Верховною Радою і підписаний президентом України Віктором Януковичем 31 липня, опублікований 7 липня, і набув чинності 8 серпня. Підписаний 30 липня і опублікований 7 серпня закон про внесення змін до Податкового кодексу про сплату екологічного податку набирає чинності 1 вересня 2013 року.
Законом передбачено, що сума податку з кожного транспортного засобу сплачується з урахуванням базової ставки і коригувальних коефіцієнтів, які прив’язані до обсягу двигуна і залежить від того, новий ТЗ або старий.
Прийняті закони припускають, що вітчизняні автовиробники звільняються від сплати збору під гарантії створення утилізаційних потужностей.
Разом з тим, президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів України вдосконалити закони про утилізацію, привівши його норми у відповідність з нормами Світової організації торгівлі (СОТ), а також скасувати коригувальні коефіцієнти.
Про серйозний вплив на двосторонні економічні відносини з Україною вступу в силу закону про утилізацію знятих з експлуатації ТЗ заявили в Європейському Союзі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас