Міносвіти закупить підручники по 607 гривень за штуку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти закупить підручники по 607 гривень за штуку

Казна та Політика
1163
ДНУ «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» Міносвіти і науки уклало низку угод на видання підручників на загальну суму 85,93 млн гривень.
Половину всіх підрядів отримали ТОВ “Видавництво” Генеза “(24,81 млн гривень) і ТОВ” Видавничий дім “Освіта” (28,55 млн гривень).
Найдорожчими виявилися підручники для шкіл з навчанням іноземними мовами з тиражами в кілька примірників.
Підручник “Літературне читання. Польська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. 3 клас” коштуватиме понад 607 гривень.
“Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. 3 клас” коштуватиме понад 571 гривню за примірник.
Тиражі цих підручників складають 198 примірників.
Високу ціну на малотиражні підручники в МОН пояснили тим, що їх виготовлення складається не тільки з витрат на папір, картон, плівку та поліграфічні витрати, а й з редакційних та видавничих (авторські гонорари, розробка оригінал-макетів, художні та редакційні витрати).
Зазначені витрати по кожному підручнику розподіляються на загальний наклад (тираж, обсяг) підручників, закуповуваного, тобто, чим менше тираж, тим більший відсоток витрат у загальній вартості підручника.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас