Мінімальний тариф у Києві на таксі складе 50 грн - таксисти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінімальний тариф у Києві на таксі складе 50 грн - таксисти

Казна та Політика
1671
Після прийняття розробленого Мінінфраструктури законопроекту, покликаного привести всіх перевізників під єдиний стандарт, мінімальний тариф на послуги таксі суттєво зросте.
Про це заявив голова профспілки таксистів України Василь Попик.
За його словами, запропоновані зміни мають підвищити відповідальність таксистів, якість обслуговування і безпеку. Але за те, що таксисти вийдуть з тіні, доведеться платити споживачам.
«Після схвалення законопроекту тарифи однозначно будуть рости», – заявив Попик.
Зараз мінімальний тариф у Києві – 30-35 грн. «Ціна буде зростати поступово і зупиниться на рівні в 50 грн. за мінімалку. Народ більше просто не зможе платити», – зазначив один з київських таксистів Микола. Його слова підтвердив експерт з перевезень Богдан Аганін: «Максимум подорожчання буде на 15-20%. Близько 50 грн.».
Як повідомлялося, новий законопроект від Мінінфраструктури пропонує протягом 3-5 років привести всі служби таксі до єдиного стандарту. Зокрема, за новими правилами, всі таксі повинні бути обов’язково обладнані таксометрами і терміналами безготівкової оплати. При цьому, за розрахунками міністерства, установка таксометрів та обладнання безготівкової оплати не приведуть до зростання тарифів на таксі.
Багато таксистів негативно сприйняли законопроект, вважаючи, що він лише узаконить діючу сьогодні систему «кришування» на тіньовому ринку, створеної чиновниками спільно з власниками нелегальних інформаційно-диспетчерських служб таксі. Таксисти погрожують всеукраїнським страйком.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас