90% таксистів України працюють у тіні - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

90% таксистів України працюють у тіні - експерти

Казна та Політика
553
Як заявили під час прес-конференції представники ГО “Таксі столиці”, розроблений Міністерством інфраструктури України законопроект “Про перевезення на таксі” має на меті закріпити тіньовий таксомоторний ринок в державі.
Керівник спілки професійних водіїв таксі столиці України Сергій Григоренко зазначив, що реформування ринку таксі перед проведенням в Україні Євро-2012 було навмисно зірвано керівництвом Департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури. А тепер це ж керівництво, за словами С.Грігоренка, розробило корупційну і не прозору складову в тексті проекту Закону “Про перевезення на таксі”.
Його колега співголова ГО “Таксі столиці” Денис Садоха, який є членом робочої групи з підготовки нової редакції Закону України “Про автомобільний транспорт” зазначив, що активістам не вдалося досягти врахування чиновниками уряду поправок до законопроекту “Про перевезення на таксі”, які розробляються.
“Звернутися до журналістів і громадськості нас спонукав факт опублікування 8 серпня 2013 на інтернет-сайті Мінінфраструктури кулуарно розробленого керівництвом Департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури тексту проекту Закону “Про перевезення на таксі”. Довгоочікуваний учасниками ринку таксі текст законопроекту виписаний не в інтересах пасажирів, перевізників і держави, а в інтересах сьогоднішніх нелегальних посередників, які маскуються під виглядом диспетчерських служб таксі “, – заявив Д.Садоха.
Експерти резюмували, що підозрюють розробників законопроекту від уряду в бажанні загнати всіх перевізників на таксі під “дах” інформаційно-диспетчерських служб та зобов’язати перевізників на таксі платити в обов’язковому порядку псевдо-ІДС комісію в розмірі 10-20% з кожного виконаного замовлення. Це, на думку представників таксомоторного ринку країни, ще більше заганяє учасників ринку таксі України у тінь.
Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України хоче зобов’язати кожного таксиста отримувати дозвіл на перевезення.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас