Будівельники у Києві перекрили Видубицький міст - вони рік не отримують зарплату (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівельники у Києві перекрили Видубицький міст - вони рік не отримують зарплату (ФОТО)

Казна та Політика
5536
Близько двадцяти робітників “БМК Планета-міст” на годину перекрили нещодавно відкритий 700-метровий залізничний міст над автовокзалом на Видубичах в Києві. У такий спосіб люди протестують проти заборгованості по зарплаті. З деякими будівельниками не розраховувались вже рік. Про це повідомив Віталій Махинько, представник профспілки “Серп і молот”.
“Сьогодні перекриємо міст на годину, а якщо робітникам не виплатять зарплату — то в середу зробимо акцію безстроковою. Робочі надіялися, що після здачі мосту їм виплатять хоча б частково заборгованість по заробітній платі, а їм дали по тисячі гривень і то не всім, і примушують далі працювати. Причину затримок не кажуть. Нам відомо, що “Укрзалізниця”, замовник, вже давно розрахувалася з фірмою-виконавцем”, – сказав Махинько.
Будівельники у Києві перекрили Видубицький міст - вони рік не отримують зарплату (ФОТО)
Міст будували з 2006 року. За сім років будівництва було витрачено 255 млн.грн. Ще 180 млн.грн. пішло на перекладку 22 км ліній зв’язку, 2,5 км каналізації та водопроводу і 12 км електромереж.
“Більшість працівників, які зводили міст, заробітчани. Вони терпляче чекали, що з ними розрахуються. А тепер, що вони повезуть своїм сім’ям? Начальник цієї ділянки Микола Покиньчереда погрожує звільнити робочих за прогул, якщо вони протестуватимуть, а не приступлять до роботи”, – обурився Махинько.
З його слів, вчора представник Мінсоцполітики повідомив, що міністерство офіційно звернулось до компанії по роз’яснення, але відповіді не отримало. Вони також написали листа в міліцію й прокуратуру.
8 серпня містобудівці також написали колективне звернення в прокуратуру, але відповіді не отримали.
По видубицькому мосту ходять поїзди в напрямку на Ніжин, Яготин та Москву. 7 серпня 2013 року Видубицький міст відкрив начальник Південно-західної залізниці Олексій Кривопішин.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас