Ціни на нерухомість в Єврозоні впали до рекордно низького рівня за 7 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нерухомість в Єврозоні впали до рекордно низького рівня за 7 років

Нерухомість
6749
За даними Європейського центрального банку (ЄЦБ), ціни на нерухомість в 17 країнах єврозони скотилися до семирічного мінімуму. Особливо різко подешевшало житло в країнах, які сильніше за інших постраждали від фінансової кризи.
У I кварталі 2013 індекс опустився до 97,01 – найнижчого значення з 2006 року, пори, коли про рецесію ще не було чутно. Для порівняння, в кінці 2012 року індекс дорівнював 98,23.
Ціновий індекс ЄЦБ для 17 країн єврозони
(Дані на I квартал кожного року)
Ціни на нерухомість в Єврозоні впали до рекордно низького рівня за 7 років
Між окремими країнами регіону зяє прірва. Наприклад, в Іспанії ціни на нерухомість впали до рівня 2003 року. У цій країні п’ять років тому лопнула «бульбашка», яка залишив після себе тисячі порожніх нових об’єктів. В Ірландії ціни на житло досягли рекордного мінімуму з 2000 року. У Нідерландах ціни знизилися до найнижчого рівня за останнє десятиліття. Причина криється в легких кредитах, які видавалися до кризи.
«Наш аналіз підтверджує, що темпи, з якими ціни падають зараз, безпосередньо залежать від того, як швидко ціни росли до 2007 року», – говорить Йоланд Барнес, голова відділу глобальних досліджень компанії Savills.
Ціни найбільше падають у тих країнах, де своє житло є у абсолютної більшості населення. Наприклад, в Іспанії частка власників складає більше 80%, на Кіпрі – 77%. У Німеччині житлом володіють менше половини населення, тому ціни продовжують зростати. Зараз вони досягли десятирічного піку. В Австрії, де, як і в Німеччині, невелика частка власників і низьке безробіття, нерухомість подорожчала найбільше за останні 12 місяців.
За матеріалами:
Tranio.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас