Польські бізнесмени: Україна - країна з політичним ризиком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польські бізнесмени: Україна - країна з політичним ризиком

Казна та Політика
662
“Чому польські бізнесмени не хочуть інвестувати в Україну? Через наших політиків! Так, наприклад, польська гірська компанія Jastrzębska Spółka Węglowa (JSW) і хотіла б інвестувати в нашу країну, але не має наміру нести втрати через політичні ризики. Україну визначаємо як країну політичного ризику. Тому не придивляємося в цьому напрямку”, – передає слова глави правління JSW Ярослава Загуровского польська газета Rzeczpospolita.
За його словами, вони в змозі переварити технічні ризики, “але політичні – за рамками можливостей”.
“З точки зору бізнесу вхід в цю країну (Україну – Ред.) міг би бути вигідним, якщо б були багаті родовища”, – вказує Загуровскій. Але політичні ризики перекривають економічну вигоду.
Нагадаємо, в середині червня уряд провів у Києві велику міжнародну конференцію “ABC: Ukraine & Partners”, на якій прем’єр Микола Азаров хотів донести потенційним інвесторам привабливість України. Але на самій конференції прямо або побічно іноземці вказували на корупцію в нашій країні. І ніяким бізнес-форумам не поліпшити позицію України в індексі сприйняття корупції (у 2012 рік наша країна посіла 144-е місце в списку з 176 країн).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас