МВС за 216 млн закупить 50 тисяч браслетів, який вдалося зняти ректору-втікачу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС за 216 млн закупить 50 тисяч браслетів, який вдалося зняти ректору-втікачу

Казна та Політика
829
Міністерство внутрішніх справ констатує необхідність 216 млн грн для придбання електронних пристроїв для забезпечення контролю за домашніми заарештованими, повідомляє МВС.
Відомство підкреслює, що потреба органів внутрішніх справ в даних пристроях становить 216 млн грн з розрахунку на 50 тис. пристроїв, які носяться серверне програмне забезпечення, послуги оператора мобільного зв’язку, оснащення диспетчерських робочих місць.
З 29 квітня система електронного контролю введена в експлуатацію і працює в цілодобовому режимі.
На даний момент придбано 527 одиниць мобільних контрольних пристроїв спостереження за рухомими об’єктами з радіомодулями системи стільникового зв’язку GSM-900/1800, GPS-приймачами і 527 електронних браслетів моделі TXS-700-2.
Придбано також 100 стаціонарних пультів моніторингу, відповідне програмне забезпечення, комплекти обладнання та інструменти для одягання, зняття та активації електронних браслетів.
У відповіді також зазначається, що в центральному апараті МВС встановлені і запрограмовані 2 сервери, що забезпечують роботу системи електронного контролю на території держави.
На даний момент задіяні 43 електронних засоби контролю за домашніми заарештованими.
До інциденту з підозрюваним у корупції колишнім ректором Національного університету податкової служби (Ірпінь, Київська область), колишнім депутатом Верховної Ради Петром Мельником, який перебував під домашнім арештом, позбувся електронного браслета і втік, випадки втечі осіб з надітими електронними браслетами зафіксовані не були.
Як повідомлялося, в листопаді 2012 року МВС оцінювала необхідну кількість браслетів для контролю за домашніми заарештованими в 50 тис., їх вартість – 32 млн грн.
МВС заперечує інформацію про те, що ряд осіб, до яких було застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту і на яких були надіті електронні засоби стеження, втекли.
Відомство також заперечує, що браслет, який одягли на Мельника (моделі TXS-700-2), був контрабандним.
Електронні пристрої контролю придбані у відомого виробника – ізраїльської компанії, яка постачає ці пристрої, зокрема, в США і багато європейських країн.
9 серпня МВС оголосило в розшук Мельника, який втік з-під домашнього арешту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас