У Мінекономрозвитку збираються видавати дозвільну документацію через інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономрозвитку збираються видавати дозвільну документацію через інтернет

Казна та Політика
183
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України має намір запровадити правову основу для видачі документів дозвільного характеру в електронній формі за допомогою засобів телекомунікацій. Така операція буде проводитися через дозвільні центри, створені в районах та областях.
Мінекономрозвитку розробило законопроект, яким планується внести зміни до Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”. Цей проект Закону України Мінекономрозвитку підготувало на виконання Національного плану дій на 2013 рік.
“Зараз суб’єктам господарювання близько 100 дозволів з 143 (перелік яких затверджений на рівні Закону) видають безпосередньо центральні органи виконавчої влади (міністерства, комісії, агентства). Тому підприємці для отримання таких документів змушені їхати до Києва, що створює додаткові витрати часу і грошей. Законопроектом пропонується вдосконалена процедура, згідно якої підприємці для отримання дозволів центральних органів зможуть звертатися до дозвільних центрів за своїм місцезнаходженням”, – пояснив директор департаменту державної регуляторної політики та розвитку підприємництва Мінекономрозвитку Ігор Шевердін.
За його словами, передача документів здійснюватиметься, в тому числі, за допомогою мережі Інтернет.
“Таким чином, прийняття законопроекту дасть можливість вдосконалити та оптимізувати процедуру видачі дозвільними органами документів дозвільного характеру”,-акцентував Ігор Шевердін.
На думку розробників проекту, прийняття закону дозволить суттєво скоротити часові та грошові витрати підприємців, а також зменшити корупційні ризики, а це, у свою чергу, позитивно вплине на умови ведення бізнесу в Україні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас