Занадто багато чиновників в Україні, сміливий крок росіянина проти банку, і стабільне зростання резервів НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Занадто багато чиновників в Україні, сміливий крок росіянина проти банку, і стабільне зростання резервів НБУ

Казна та Політика
1080
Пропонуємо вашій увазі найцікавіші цифри і цитати четверга, 8 серпня.
- У 2013 році резерви НБУ не впадуть нижче $ 20 млрд
- За півроку в Україні переселилися більш 15 тис. іноземців
- Статутний фонд Форум Банку буде збільшений на 800 млн грн
- Росіянин вимагає з банку 24 млн рублів за порушення умов, написаних дрібним шрифтом
- Уряд виділив 2,8 млрд грн на ліквідацію наслідків березневого снігопаду
Колишній урядовий секретар, екс-радник голови НБУ Віктор Лисицький про те, що поліпшення ситуації на зовнішніх ринках відіб’ється на українській економіці, зокрема, золотовалютних резервах
“Якщо взяти динаміку останніх місяців і прогнози на найближчі, то ситуація в Європі, а відповідно в Україні, буде поліпшуватися. Ми країна з відкритою економікою, тому ситуація на зовнішніх ринках прямо впливає на економічні події в Україні. Якщо подивитися на платіжний баланс за півроку, то тут очевидні поліпшення. Це забезпечено за рахунок припливу грошей у реальний сектор економіки в результаті зовнішніх позик”
Директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України Олена Щербакова про те, що сегмент валютного ринку демонструє позитивну динаміку
“Вже чотири місяці поспіль пропозиція готівкової іноземної валюти перевищує попит на неї. Загалом чистий попит на готівкову іноземну валюту за сім місяців цього року був майже в 30 разів менше, ніж у відповідному періоді 2012 року”
Нардеп Сергій Тігіпко про те, що в Україні занадто багато чиновників
“Прочитав нещодавно, що за останні 8 років кількість держслужбовців в Україні зросла на 30 000 осіб. Навряд чи це потішить рядового українця, який мало не щодня стикається зі складною і заплутаною бюрократичною машиною, яку ми ніяк не наважимося кардинально реформувати. І поки ми не змусимо її працювати ефективно, перевівши більшу частину адміністративних послуг в електронний формат, наша держава так і залишиться далекою від потреб громадян.
Я з повагою ставлюся до людей державної служби, які сумлінно виконують свою роботу, але, на жаль, в українських реаліях велика кількість чиновників – це тільки навантаження на бюджет, але аж ніяк не гарантія того, що громадянин отримає якісні послуги від держави”
Завідувач кафедри екологічної академії України Микола Костров про те, що близько 60% каналізаційних споруд в Україні зношені
“На сьогодні в Україні погано регулюються всі напрямки і особливо проблеми екології. Це, перш за все, неефективна діяльність нашого господарства цього напрямку, неефективність роботи каналізаційних споруд, їх зношеність близько 60%. Якщо говорити прямо – ми скидаємо всю каналізацію в наші водні артерії: річки, Чорне і Азовське моря”
“За допомогою фактичного контролю і військової присутності, а також шляхом активного застосування політичних, військових і економічних важелів, Росія домоглася визнання окупованих регіонів Грузії. Досі Росія продовжує ігнорувати свої зобов’язання, зазначені в Угоді про припинення бойових дій, підписаній Грузією і Росією 12 серпня 2008 року за посередництва ЄС”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас