Допомогли автопрому: продажі вживаних автомобілів в Україні зросли на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Допомогли автопрому: продажі вживаних автомобілів в Україні зросли на 50%

Казна та Політика
2024
За сім місяців цього року в Україні продано більше 75 тис. старих автомобілів, вперше поставлених на облік ДАІ. Це на 50% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомили в Асоціації автовиробників України “Укравтопром”.
“Ринок автотранспортних засобів, які використовувалися, формується за рахунок імпорту і склав за липень 12,5 тис. машин, що становить 39% від загальної кількості автомобілів, вперше поставлених на облік в ДАІ України. За підсумками семи місяців було продано 75,1 тис. таких автомобілів “, – проінформували в асоціації.
У тому числі в липні первинні продажі вживаних автомобілів зросли порівняно з червнем на 6%.
В “Укравтопромі” також повідомили, що за 7 місяців частка старих авто в загальному обсязі первинного ринку легкових автомобілів склала 4%, комерційних автомобілів – 89%, а автобусів – 44%. При цьому в липні частка старих легковиків склала 5%, комерційних авто – 88%, автобусів – 41%.
Нагадаємо, що з 1 вересня з’явиться новий екологічний податок – утилізаційний збір на автомобілі. Платити його змусять простих українців.
4 липня парламент прийняв у цілому законопроекти № 0936 “Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів” та № 0975 “Про внесення змін до Податкового кодексу щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів”. У цьому зв’язку оператори автомобільного ринку України прогнозують зростання цін на автомобілі, скорочення імпорту і, як наслідок, можливий дефіцит деяких моделей вже з 1 вересня.
У свою чергу Євросоюз застеріг Україну від введення утилізаційного податку на автомобілі та доплат при купівлі вітчизняних авто.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас