За півроку в Україну переселилися більше 15 тис. іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За півроку в Україну переселилися більше 15 тис. іноземців

Казна та Політика
1044
Впродовж шести місяців цього року в Україні іноземцям видали 15,5 тис. посвідок на постійне місце проживання. Про це повідомила Державна міграційна служба.
«Протягом 6 місяців цього року органи та підрозділи Державної міграційної служби оформили 15,5 тис. посвідок на постійне проживання в Україні та видано 4,98 тис. дозволів для виїзду за кордон на постійне проживання громадянам України», – повідомила міграційна служба.
Найбільшу кількість посвідок іноземцям видали на проживання в Криму (1425), Києві (1396), Одеській (1361), Донецькій (1119) та Дніпропетровській області (1099).
«Найбільша кількість осіб, які іммігрують в Україну є громадянами країн колишнього Радянського Союзу, які зберегли сталі родинні та територіальні стосунки з Україною, зокрема Російської Федерації, Грузії, Республіки Білорусь, Молдови, Республіки Вірменія, Узбекистану, Туркменістану. Крім цього, в Україні найбільше постійно проживають громадяни В’єтнаму, Ізраїлю, КНР, Польщі», – прокоментувала міграційна служба.
Водночас щодо отримання посвідок на постійне проживання українцями за кордоном, то, як пояснює міграційна служба, вони спочатку отримують такий дозвіл в Україні, а згодом просять його у відомствах країни, де хочуть жити. Втім, даних про кількість тих, хто отримав такий дозвіл на постійне проживання за кордоном, Державна міграційна служба України не отримує.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас