Створення інфраструктури для LNG-терміналу в Україні відкладено - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створення інфраструктури для LNG-терміналу в Україні відкладено - джерело

Енергетика
375
Кабінет Міністрів України відправив на доопрацювання проект розпорядження про створення інфраструктури постачання зрідженого газу в Україну для LNG-терміналу. Про це повідомило інформоване джерело в уряді.
“Уряд на засіданні в середу не прийняв проект розпорядження щодо LNG-терміналу. Цей документ відправлений на доопрацювання”, – сказав співрозмовник агентства.
За його словами, в документі зазначалося, що НАК “Нафтогаз України” буде виступати гарантом за проектом, при цьому були відсутні відповідні уточнення.
“Мінфін запропонував додати в пояснювальну частину з цього питання: конкретно, що таке гарант, які угоди, хто і навіщо. А оскільки у Міненерговугілля не було відповідей на ці питання, документ відправили на доопрацювання”, – зазначило джерело.
Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович затвердив національний план дій на 2013 р. щодо впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 рр. “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, яким доручається протягом року почати будівництво технологічної, морськоъ та газотранспортної частин LNG-терміналу. Відповідний указ № 128/2013 від 12 березня 2013 опублікований на сайті глави держави.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас