Банк Англії прив'язав ставку до економічних даними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії прив'язав ставку до економічних даними

Казна та Політика
285
Банк Англії пішов за прикладом з-за океану і за аналогією з ФРС прив’язав зміну монетарної політики до економічних показників.
Зокрема, в ході свого сьогоднішнього виступу глава Банку Англії Марк Карні заявив, що облікова ставка не буде підвищена до тих пір, поки економіка не опуститься нижче позначки в 7%. За оцінками регулятора, ринок праці зможе досягти цього рівня не раніше ніж у середині 2016.
На ринку заяви глави ЦБ супроводжуються підвищеною волатильністю. До 14:00 за московським часом фондовий індекс FTSE 100 пішов в мінус на 0,9%. Відразу після заяв, зроблених Карні, індикатор підскочив на 0,3%, але потім почав знижуватися.
На валютному ринку фунт почав знижуватися до долара на 0,3%, але потім повернувся до рівнів закриття вівторка на позначку 1,5362.
З інших заяв Банку Англії варто виділити наступне: регулятор може піти на збільшення обсягу програми викупу активів, якщо економіка цього зажадає. Стимулюючі програми будуть зберігатися, поки безробіття не впаде нижче 7% аналогічно зі ставкою.
Нагадаємо, що зараз облікова ставка Банку Англії перебуває на рівні 0,5%. Судячи з усього, в найближчі роки ситуація не зміниться.
Марк Карні зовсім недавно прийшов на пост рульового в ЦБ Великобританії і став першим іноземцем на цій посаді. Карні відомий своєю рішучістю, і від нього очікують кардинальних заходів для пожвавлення економіки. Нещодавно він заявляв, що буде активно проводити стимулюючі програми, незважаючи на інфляцію.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас