Мінфін зможе залучити $ 10 млрд до кінця року, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін зможе залучити $ 10 млрд до кінця року, - експерт

Казна та Політика
2846
Поліпшення ситуації на зовнішніх ринках відіб’ється на українській економіці, зокрема, золотовалютних резервах.
Таку думку висловив колишній урядовий секретар, екс-радник голови НБУ Віктор Лисицький.
«Якщо взяти динаміку останніх місяців і прогнози на найближчі, то ситуація в Європі, а відповідно в Україні, буде поліпшуватися. Ми країна з відкритою економікою, тому ситуація на зовнішніх ринках прямо впливає на економічні події в Україні. Якщо подивитися на платіжний баланс за півроку, то тут очевидні поліпшення. Це забезпечено за рахунок припливу грошей в реальний сектор економіки в результаті зовнішніх позик», – зазначає він.
У той же час, за його словами, поліпшення економічної ситуації відіб’ється на показниках золотовалютних резервів.
«Давайте не забувати, що в цьому році ми виплачуємо рекордну суму за зовнішніми боргами. Звичайно, це відбивається на падінні золотовалютних резервів. Однак ми бачимо й іншу тенденцію. Міністерство фінансів з початку року досить успішно виходить на зовнішні ринки позик. І, до речі, відсоток позик все знижується», – додав експерт.
Лисицький прогнозує, що до кінця року Мінфін зможе залучити до $ 10 млрд. «Це в свою чергу підтримає золотовалютні резерви. Упевнений, що на кінець року вони не впадуть нижче 20 млрд.», – резюмував економіст.
Нагадаємо, що 7 серпня НБУ проведе черговий переказ коштів – на $ 572 млн. – в рахунок сплати боргу перед МВФ. На початок липня обсяг ЗВР склав $ 23,14 млрд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас