Азаров: з чого виробляють м'ясні вироби в Україні? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: з чого виробляють м'ясні вироби в Україні?

Казна та Політика
2067
Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству аграрної політики і продовольства спільно з Міністерством доходів і зборів підсилити контроль за імпортом м’яса
Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду.
«Доручаю негайно проаналізувати баланс виробництва і споживання яловичини. З чого виробляють м’ясні вироби? З дешевих імпортних субпродуктів? Звідки вони приходять? Якої якості? Ми не дозволимо «скидати» в Україну те, від чого відмовляється Євросоюз і Росія. Все потрібно ретельно перевірити», – заявив Микола Азаров.
За його словами, останнім часом в Україні спостерігається негативна тенденція на ринку м’яса. Закупівельна ціна на молодняк великої рогатої худоби складає 14,35 грн./кг. живої ваги. А в Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій областях заледве сягає 12 грн./кг. У порівнянні з минулим роком зниження закупівельної ціни вже склало 12%.
«Але це, до речі, не відбилося на зниженні роздрібної ціни: як завжди закупівельники цинічно наживаються на покупцях і виробниках», – заявив Азаров.
На його думку, зараз штучно створюються умови, коли господарствам буде не вигідно вигодовувати молодняк до потрібної ваги. І це при стабільних цінах на корми. «Ми не будемо спостерігати, як поголів’я, збільшене такими зусиллями, піде під ніж? Потрібно терміново втрутитися. Є всі можливості виправити ситуацію», – сказав прем’єр.
Він доручив Мінагрополітики разом з Міндоходів посилити контроль за імпортом м’яса, включаючи постачання на український ринок небезпечною і неякісної продукції. Також Держспоживінспекція має контролювати дотримання державних стандартів при виробництві м’ясних продуктів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас