Україна входить в топ-7 країн, здатних виробляти якісні радари - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна входить в топ-7 країн, здатних виробляти якісні радари - експерт

Казна та Політика
743
Україна входить до 7 країн світу, здатних виробляти радіолокаційну техніку від А до Я, тобто забезпечувати повний технологічний цикл виробництва. Таку думку висловив провідний експерт Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Сергій Згурець.
“У нас є три потужних підприємства, що займаються виготовленням радарів, це перш за все державне підприємство “Іскра”, яке виробляє станції в діапазонах, які можна використовувати у бойовому і черговому режимах. Ці станції поставляються як на експорт, так і йдуть на озброєння української армії. Ці станції забезпечують виявлення всіх сучасних повітряних цілей, і фактично, на дальностях навіть більших, ніж, наприклад, у прямого конкурента українських підприємств – Китаю. Також радари в Україні готують компанії Укрспецтехніка і Аеротехніка, що спеціалізуються на модернізації станцій радянського виробництва”, – сказав експерт.
Коментуючи відмову Міноборони Еквадору від китайських радарів через їх брак, С.Згурець зазначив, що українська продукція може повністю замінити китайські радіолокаційні станції.
“Де-факто Україна має досить потужний потенціал з виготовлення радіолокаційних станцій і може запропонувати свою продукцію на ринок Еквадору. Українські радіолокаційні станції, які виробляє завод Іскра, закуповуються країнами НАТО, включаючи Польщу та інші держави. Ці станції закупив нещодавно Азербайджан. Тому, за стандартам, у українських радарів вони більш відповідають сучасним світовим вимогам. Наші радіолокаційні станції брали участь у міжнародних тендерах і нічим не поступалися станціям інших країн оскільки вони відповідають міжнародним стандартам з якості та безпеки”, – зазначив експерт.
Як повідомлялося, Міністерство оборони Еквадору розірвало контракт з китайською компанією CETC на поставку, установку і настройку радіолокаційних станцій YLC-2V і YLC-18 на суму 60 млн дол через їх непрацездатності. Крім цього, еквадорське військове відомство також зажадало від китайської сторони виплати компенсацій.
За даними іноземних ЗМІ, Еквадор вже отримав від CETC три мільйони доларів, внесених як передоплату за контрактом. Крім того, військове відомство розраховує домогтися від китайської компанії повернення вже виплачених ще 36 мільйонів доларів, а також виплати дев’яти мільйонів доларів в якості компенсації. За словами президента Еквадору Рафаеля Коррера, в найближчі 18 місяців країна має намір купити нові радари на заміну непрацюючим китайським.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас