СБУ дала відповідь Фаріон: 148 депутатів не зраджували Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ дала відповідь Фаріон: 148 депутатів не зраджували Україну

Казна та Політика
1159
Служба безпеки не побачила ознак державної зради у зверненні 148 депутатів Верховної Ради до Сейму Польщі із проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.
“Встановлено відсутність в діях народних депутатів України жодної з форм державної зради та прямого умислу, направленого на заподіяння шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній чи інформаційній безпеці України, що є обов’язковими ознаками злочину “державна зрада”, – зазначається у повідомленні Служби безпеки.
“У зв’язку з викладеним, дії народних депутатів України по зверненню до Сейму Республіки Польща не містять ознак злочину, передбаченого ст. 111 КК України, а є лише висловленням окремої думки групи народних депутатів України щодо трагічних історичних подій”, – зазначає СБУ.
Раніше, 20 червня сенат Польщі прийняв резолюцію напередодні 70-ї річниці Волинської трагедії, у якій визнав ці події “етнічною чисткою з ознаками геноциду”.
Згодом 148 народних депутатів від Партії регіонів і КПУ звернулися до депутатів Сейму і маршалка Еви Копач з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.
А вже 15 липня народний депутат від “Свободи” Ірина Фаріон направила до СБУ депутатське звернення, в якому просила спецслужбу проаналізувати на наявність ознак державної зради у цьому зверненні. Також депутат направила депутатське звернення до парламентського комітету з питань регламенту, в якому вимагала перевірити, чи такими діями 148 парламентарів не порушили присяги народного депутата.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас