Експерти: захист українського автопрому дає позитивні результати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: захист українського автопрому дає позитивні результати

Казна та Політика
4386
Заходи щодо захисту українського авторинку, які вживає уряд, надають підтримку вітчизняним виробникам автомобілів, що виражається в стабільно зростаючих обсягах продажів. Таку думку висловив Олексій Андрійченко, старший аналітик з машинобудування інвесткомпанії “АРТ Капітал”, коментуючи липневу статистику з продажів нових автомобілів.
Перспектива введення утилізаційного збору різко збільшила продажі машин на 18% до 18 тис. одиниць тільки за один місяць. ЗАЗ зберіг за собою перше місце третій місяць поспіль, наростивши продажі ще на 1% протягом місяця. На другому і третьому місцях Hyundai і Geely. Geely в минулому місяці продемонструвала приголомшливе зростання продажів – 94% за місяць, у тому числі завдяки запуску виробництва в Кременчуці, зазначив Андрійченко. Марці “Богдан” у липні вдалося обігнати за обсягами продажів російський ВАЗ.
“Богдан Моторс” і Укравто виграли від майбутнього введення утилізаційного збору і збільшили продажі завдяки новим імпортним митам, введеним у квітні. Особливо відчутно зросли продажі “Богдана”: з 177 машин в березні перед введенням мит до 560-ти в липні, тобто в середньому на 33% на місяць. Липневі продажі свідчать про позитивний вплив державної підтримки автомобілебудування”, – підкреслює аналітик.
Ще одним потужним стимулом для вітчизняного автопрому може стати програма trade-in, що розробляється урядом, впевнений Андрійченко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас