Небувалий попит на споживчі кредити, персики подешевшали втричі і загроза зростання молодіжного безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Небувалий попит на споживчі кредити, персики подешевшали втричі і загроза зростання молодіжного безробіття

Валюта
1144
Пропонуємо вашій увазі найцікавіші цифри і цитати понеділка, 5 серпня.
- Україні в цьому році надали гуманітарну допомогу 33 країни
- Попит на споживчі кредити виріс до рекорду за останні 5 років
- Через утилізаційний збір з вересня іномарки подорожчають на 5-30 тис грн
- Витрати з обслуговування державного боргу склали 17 млрд 157,7 млн грн
- Через врожай в Криму ціни на персики впали в 3 рази
Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ про те, що незаконно підвищені ціни на послуги ЖКГ повинні бути приведені до попереднього рівня
“Глава уряду підкреслив неприпустимість необгрунтованого підвищення цін для населення. Питання формування тарифів повинно бути всебічно вивчене, доцільність підвищення – економічно обгрунтована. Незаконно підвищені ціни на послуги ЖКГ повинні бути приведені до попереднього рівня”
Директор генерального департаменту інформаційних технологій і платіжних систем НБУ Наталія Синявська про те, що сьогодні через системи електронних платежів відбувається 98% міжбанківських переказів у гривні
“Через систему електронних платежів на сьогодні здійснюється 98% міжбанківських переказів у національній валюті в межах України, тоді як функціонуючі прямі кореспондентські рахунки між банками України забезпечують близько 2% таких переказів. СЕП забезпечує здійснення переказів не тільки між банками, а за дорученням клієнтів банку, так і за зобов’язаннями банку та інших систем… Учасниками системи є 452 заклади, серед яких 176 банків, їх філії, органи державної казначейської служби – 28 установ, 37 нацбанків і розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках”
“Рада щодо ринку праці уряду, який подумує про підвищення пенсійного віку, маючи намір таким чином збалансувати бюджет. У розвинених країнах подібні заходи часто призводили до зростання безробіття серед молодих фахівців, але, може бути, в економіці України, що розвивається, де можливостей для кар’єри начебто більше, інший ефект? Той же. Зростання зайнятості представників старшого покоління (55 і більше років) на 1 п.п. веде до підвищення безробіття серед молоді (15-24 років) на 0,2 п.п. Хороший привід задуматися, якою має бути пенсійна реформа”
Заступник голови Нацбанку Віра Ричаківська про те, що НБУ найближчим часом визначиться щодо копіювання паспортів у обмінниках
“Питання Нацбанком вивчається, зараз наші профільні служби ним займаються. Я думаю, найближчим часом будуть дані певні роз’яснення щодо тих кроків, які будуть робитися Нацбанком у цьому напрямку”
“Всі ті проблеми, з якими ми зараз стикаємося, пов’язані з питаннями безпеки, вирішити їх можна, тільки перемігши тероризм. Тому якщо ми переможемо в народній війні, то Сирія зможе протягом декількох місяців подолати цю кризу”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас