Українцям перестали платити допомогу з безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям перестали платити допомогу з безробіття

Казна та Політика
11093
У держави не вистачає грошей на виплати для безробітних українців. Винними в цьому люди вважають депутатів, які всі бюджетні гроші пустили на відпустку.
Центр зайнятості влаштовує людей на тимчасову роботу, за яку мав би сплачувати їм зарплату. Однак люди скаржаться, що грошей не бачили вже три місяці.
Безробітний Олексій, колись менеджер зі збуту, який стоїть на обліку у столичному центрі зайнятості, розповів, що роботу йому ще шукають, але допомогу з безробіття вже не платять. “Раніше було раз на два тижні. А тепер за цілий місяць ні копійки”, – нарікає безробітний.
“Для себе пояснення таке: пішли у відпустку депутати, прем’єр-міністр, вони отримали допомогу, відпускні – наші гроші туди і пішли з бюджету”, – каже Олексій.
Міністра соціальної політики, яка ще не пішла у відпустку, безробітні без грошей дивують, бо їй відзвітували про інше.
“Всі платежі, які були нараховані за червень, були повністю виконані. Мені це питання доповіла голова служби зайнятості Лазебная Марина Володимирівна”, – заявила Наталія Королевська.
Марина Володимирівна знайти часу на роз’яснення ситуації не змогла. Письмову відповідь в Держслужбі зайнятості надати відмовилися. По телефону пояснили, що коментувати нічого, тому що вони все до копієчки перерахували в казну.
Чому кошти не доходять до адресатів, в казначейській службі прокоментувати теж відмовилися. По телефону пояснили: “Витрати центру зайнятості не є соціально захищеними видатками. Насамперед виплачуються захищені видатки”.
По-простому, це означає, що перш за все гроші виділяють на зарплати. На виплати та дотації фінансів поки не вистачає.
Безробітним в місцевій казні вже пообіцяли, що виплатять борги по зарплаті скоро. Так і пояснили: “Можливо, на наступному тижні, а можливо, через місяць”.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас