Екс-міністр: МВФ дасть Україні грошей до кінця 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністр: МВФ дасть Україні грошей до кінця 2013 року

Кредит&Депозит
931
Колишній міністр економіки Богдан Данилишин, який зараз перебуває в Чехії, впевнений, що МВФ надасть Україні новий кредит до кінця 2013 року. “В даний момент якихось екстраординарних причин для абсолютної конфронтації немає, Україна може розраховувати на відновлення повноцінної співпраці з МВФ до кінця 2013 року. Гроші можна буде отримати вже за підсумками листопадового візиту місії МВФ”, – вважає Богдан Данилишин.
Нагадаємо, Україна сподівається отримати в кредит ще 15 мільярдів доларів. Зараз ми повинні МВФ 8 млрд. дол, це 383,8% від квоти країни. Через перевищення квоти фонд може ввести в Україні програму пост-моніторингу, головна мета якої – більш пильне спостереження за політикою держави. Втім, українська влада сподівається на виділення кредиту після листопадового візиту місії МВФ.
“Для цього необхідно продемонструвати прогрес у питаннях реформування економіки та модернізації системи державних фінансів. За останній рік у цьому напрямку багато чого зроблено, включаючи питання лібералізації підприємницької діяльності, прийняття Верховною Радою низки законів про реформування економіки, зокрема, ратифікації Конвенції з Кіпром”, – завив Данилишин.
На його думку, Україні необхідний кредит МВФ через невтішні прогнози зростання і світової, і української економіки в 2013 році.
Нагадаємо, Богдан Данилишин був міністром економіки в уряді Юлії Тимошенко, а в січні 2011 року отримав політичний притулок у Чехії. В Україні йому приписували зловживання у сфері державних закупівель і оголосили в міжнародний розшук. Зараз правоохоронці заявляють, що кримінальне провадження проти Данилишина закрито через відсутність складу злочину.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас