Ліквідатор "Таврики" судиться з боржниками банку за 2,9 млрд грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліквідатор "Таврики" судиться з боржниками банку за 2,9 млрд грн.

Казна та Політика
2085
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, який є ліквідатором банку “Таврика”, направив до судів 67 позовів з метою стягнення заборгованості перед банком на суму близько 2,9 млрд грн.
“На сьогоднішній день задоволено 34 позови, з яких 16 – за рахунок стягнення майна поручителів. Інші 33 позови перебувають на розгляді в суді”, – повідомляє НАБУ.
Всього уповноважена особа стягнула заборгованість за кредитами на загальну суму понад 8,5 млн грн. Ці кошти будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів. Всього робота з повернення заборгованості ведеться з 196 клієнтами ліквідованого банку.
Також проводиться робота з органами Державної виконавчої служби щодо стягнення заборгованості перед банком “Таврика”. Станом на 5 липня до ДВС було подано 22 заяви. Всього виконавчою службою відкрито 41 провадження зі стягнення заборгованостей перед “Таврикою”.
Разом з тим, з метою формування ліквідаційної маси до апеляційного суду подано 16 скарг про скасування постанов суду про визнання боржника банкрутом.
Нагадаємо, до ліквідаційної маси Банку “Таврика” включається будь-яке нерухоме і рухоме майно, кошти, майнові права та інші активи банку, які підлягають незалежній оцінці та подальшій реалізації.
Майно, що знаходилося у всіх регіональних структурних підрозділах банку і 40 безбалансових відділеннях, перевезено на склад для тимчасового зберігання і проведення незалежної оцінки і підлягає подальшій реалізації.
Кошти, які будуть отримані в результаті ліквідації та реалізації майна АТ “Банк Таврика”, будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів у черговості, визначеній Законом України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”.
Інвентаризація майна і формування ліквідаційної маси АТ “Банк Таврика” повинні бути завершені до 20 вересня 2013 року. Ліквідація АТ “Банк Таврика” повинна бути завершена не пізніше одного року з дня прийняття рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку.
Як повідомлялося раніше, в період з 27 березня по 14 травня 2013 р. компенсації отримали понад 14 тисяч вкладників Банку “Таврика”. Їм виплатили 868 796,6 тис. грн. або 95,2% від загальної суми відшкодування.
Всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації “Таврики” було виплачено 1,785 млрд. грн, що становить 97,6% суми, що підлягає виплаті всім вкладникам у межах гарантованої суми відшкодування.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас